AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

CINS-ova škola istraživačkog novinarstva

18. avg 2015.
Škola će trajati od 5. oktobra ove do 29. februara naredne godine. Zainteresovani studenti i novinari mogu da se prijave do 11. septembra

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) poziva sve zainteresovane studente novinarstva i novinare do 30 godina da se prijave na Školu istraživačkog novinarstva, koja će trajati od 5. oktobra 2015. do 29. februara 2016. godine.

 

Škola je besplatna, a prethodno iskustvo u istraživačkom novinarstvu nije neophodno.

Škola se sastoji iz tri segmenta:

1. Tokom prve sedmice trajanja škole istraživački tim CINS-a će izabranim učesnicima održati face to face trening u Beogradu u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Petodnevni trening (5. oktobar – 9. oktobar) obuhvatiće sve segmente rada istraživačkih novinara: osnove istraživačkog novinarstva, etički i profesionalni standardi, intervju, razvijanje mreže izvora, pronalaženje informacija i izbor tema, provera činjenica, rad sa bazama podataka, napredna pretraga interneta, zahtevi za pristup informacijama, sigurnost novinara itd. Kroz vežbe i praktične primere CINS-ov tim će prezentovati sve veštine i znanja neophodne za bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Prisustvo izabranih učesnika face to face treningu je obavezno. Pravo prijave imaju i novinari i studenti bez stalnog boravka u Beogradu, ali organizator neće moći da nadoknadi eventualne putne ili druge troškove.

2. Učesnici će posle treninga imati priliku da u saradnji sa novinarima CINS-a i uz njihovo mentorstvo rade na sopstvenim istraživanjima. Svi tekstovi koji budu završeni u skladu sa CINS-ovim standardima biće objavljeni na CINS-ovom sajtu.

3. Pred sam kraj škole predviđen je još jedan dvodnevni trening u Beogradu, krajem januara ili početkom februara, kada će polaznicima koji su uspešno završili školu biti dodeljeni sertifikati. Prisustvo ovom treningu je takođe obavezno.

Konkurs je otvoren do ponoći 11. septembra 2015, a CINS će o izboru kandidata javnost obavestiti na sajtu www.cins.rs, u roku od 10 dana nakon završetka konkursa. Zainteresovani se mogu prijaviti na adresu office@cins.rs tako što će poslati svoj CV i prijavni formular, sa subjektom mejla: “Prijava na školu istraživačkog novinarstva.”

 

Prijavni formular možete otvoriti ovde.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano