AktuelnoLicnostProjektiŠarićPrekogranični organizovani kriminal

CINS napravio on-lajn profil Darka Šarića

24. avg 2010.
Novinari Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a, nakon višemesečnog istraživanja, sastavili su on-line profil trenutno najpoznatijeg krimo-begunca Darka Šarića. Profil dostupan na sajtu http://www.reportingproject.net

Novinari Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a, nakon višemesečnog istraživanja, sastavili su on-line profil trenutno najpoznatijeg krimo-begunca Darka Šarića.

Profil dostupan na sajtu http://www.reportingproject.net

Baza sadrži mnoštvo informacija o Šariću, osumnjičenom za narko šverc ogromnih razmera, njegovim saradnicima, kompanijama koje je kontrolisao i njegovoj imovini. Među dokumentima su kompanijski zapisi i bankovni transferi iz kojih se vidi kako su Šarić i njegovi saradnici investirali desetine miliona evra iz ofšor zona u Srbiju. Dostupne su optužnice i presude koje pokazuju kriminalnu prošlost Šarića i njegovih saradnika; katastarski izvodi o nepokretnostima; saopštenja tužilaštava; dozvole za oružje…

Brojni dokumenti i podaci sabrani na jednom mestu veoma su dragoceni za novinare i medije koji izveštavaju o organizovanom kriminalu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano