AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

CINS izabrao polaznike Škole istraživačkog novinarstva

23. sep 2015.
Školu će pohađati 14 učesnika - od 5. oktobra ove do 29. februara naredne godine

Tim Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) izabrao je 14 polaznika i polaznica Škole istraživačkog novinarstva, koja će trajati od 5. oktobra 2015. do 29. februara 2016. godine.

 

Na konkurs su stigle 82 prijave, a kandidati i kadnidatkinje su ocenjivani na osnovu prijavnog formulara i CV-a koje su bili obavezni poslati.

Izabrani su:

 

Milica Antić,

Katarina Baletić,

Dimitrije Bolta,

Nikola Budanović,

Lazar Čovs,

Dina Đorđević,

Jelisaveta Jovanović,

Matija Jovanović,

Petar Paunović,

Filip Rudić,

Emilija Stepanović,

Katarina Stevanović,

Bojana Stojanović i

Sanja Šojić.

Škola će imati tri segmenta:

1. Tokom prve nedelje trajanja škole istraživački tim CINS-a će izabranim polaznicima održati face to face trening u Beogradu u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

 

Petodnevni trening (5. oktobar – 9. oktobar) obuhvatiće sve segmente rada istraživačkih novinara: osnove istraživačkog novinarstva, etički i profesionalni standardi, intervju, razvijanje mreže izvora, pronalaženje informacija i izbor tema, provera činjenica, rad sa bazama podataka, napredna pretraga interneta, zahtevi za pristup informacijama, sigurnost novinara itd.

 

Kroz vežbe i praktične primere CINS-ov tim će prezentovati sve veštine i znanja neophodne za bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Prisustvo izabranih učesnika face to face treningu je obavezno.

2. Posle treninga učesnici i učesnice će, u saradnji sa novinarima CINS-a i uz njihovo mentorstvo, raditi na sopstvenim istraživanjima. 

 

Svi tekstovi koji budu završeni u skladu sa CINS-ovim standardima biće objavljeni na CINS-ovom sajtu.

3. Pred sam kraj škole predviđen je još jedan dvodnevni trening u Beogradu, krajem januara ili početkom februara, kada će polaznicima i polaznicama koji su uspešno završili školu biti dodeljeni sertifikati. Prisustvo ovom treningu je takođe obavezno.

CINS se ovim putem zahvaljuje svim kandidatima i kandidatkinjama koji su se prijavili na školu. Sve aplikacije detaljno su razmatrane a izbor učesnika je bio težak jer je bilo mnogo kvalitetnih prijava. Stoga one koji nisu izabrani ohrabrujemo da se prijave na neku od naših budućih škola i treninga.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend