AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

CINS izabrao polaznike Škole istraživačkog novinarstva

23. sep 2015.
Školu će pohađati 14 učesnika - od 5. oktobra ove do 29. februara naredne godine

Tim Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) izabrao je 14 polaznika i polaznica Škole istraživačkog novinarstva, koja će trajati od 5. oktobra 2015. do 29. februara 2016. godine.

 

Na konkurs su stigle 82 prijave, a kandidati i kadnidatkinje su ocenjivani na osnovu prijavnog formulara i CV-a koje su bili obavezni poslati.

Izabrani su:

 

Milica Antić,

Katarina Baletić,

Dimitrije Bolta,

Nikola Budanović,

Lazar Čovs,

Dina Đorđević,

Jelisaveta Jovanović,

Matija Jovanović,

Petar Paunović,

Filip Rudić,

Emilija Stepanović,

Katarina Stevanović,

Bojana Stojanović i

Sanja Šojić.

Škola će imati tri segmenta:

1. Tokom prve nedelje trajanja škole istraživački tim CINS-a će izabranim polaznicima održati face to face trening u Beogradu u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

 

Petodnevni trening (5. oktobar – 9. oktobar) obuhvatiće sve segmente rada istraživačkih novinara: osnove istraživačkog novinarstva, etički i profesionalni standardi, intervju, razvijanje mreže izvora, pronalaženje informacija i izbor tema, provera činjenica, rad sa bazama podataka, napredna pretraga interneta, zahtevi za pristup informacijama, sigurnost novinara itd.

 

Kroz vežbe i praktične primere CINS-ov tim će prezentovati sve veštine i znanja neophodne za bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Prisustvo izabranih učesnika face to face treningu je obavezno.

2. Posle treninga učesnici i učesnice će, u saradnji sa novinarima CINS-a i uz njihovo mentorstvo, raditi na sopstvenim istraživanjima. 

 

Svi tekstovi koji budu završeni u skladu sa CINS-ovim standardima biće objavljeni na CINS-ovom sajtu.

3. Pred sam kraj škole predviđen je još jedan dvodnevni trening u Beogradu, krajem januara ili početkom februara, kada će polaznicima i polaznicama koji su uspešno završili školu biti dodeljeni sertifikati. Prisustvo ovom treningu je takođe obavezno.

CINS se ovim putem zahvaljuje svim kandidatima i kandidatkinjama koji su se prijavili na školu. Sve aplikacije detaljno su razmatrane a izbor učesnika je bio težak jer je bilo mnogo kvalitetnih prijava. Stoga one koji nisu izabrani ohrabrujemo da se prijave na neku od naših budućih škola i treninga.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano