CINS Info kviz

CINS Info kviz #9 - 19.01.2024.

19. jan 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Koliko turističkih vaučera za odmor u Srbiji je podeljeno prošle nedelje?

Podeljeno je svih 100.000 vaučera za subvencionisani zimski odmor u Srbiji u vrednosti od 10.000 dinara, izjavio je danas za Tanjug vršilac dužnosti generalnog direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, piše RTV.

#2. U kojoj fabrici se prošle nedelje desila eksplozija u kojoj je jedan radnik poginuo?

U eksploziji u fabrici Trajal u Kruševcu, u centralnoj Srbiji, poginula je jedna osoba, dok su četiri povređene, saopštilo je Ministastvo unutrašnjih poslova 16. januara. Do eksplozije je došlo Trajalovoj fabrici eksploziva, pirotehnike i hemije, prenosi RSE.

#3. Zbog čega je preko 100 radnika aleksinačke Magne zatražilo medicinsku pomoć?

Zbog trovanja lepkom u aleksinačkoj fabrici Magna pomoć lekara potražila su 102 radnika, rekao je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić, a njih četvoro je na lečenju u toj ustanovi, pišu Južne vesti.

#4. Ko je kupio hotel Slavija?

Ministar privrede Slobodan Cvetković je sa predstavnicima kompanije „Matijević“, potpisao ugovor o prodaji hotela Slavija, čime je ovaj privatizacioni proces završen, saopštilo je Ministarstvo privrede, prenosi N1.

#5. Da li je Više javno tužilaštvo pokrenulo postupak zbog SNS kol centra?

CINS-ov tekst o SNS kol centru u kom se nalaze snimci koji ukazuju na kupovinu glasova, nije bio dovoljan Višem javnom tužilaštvu da pokrene postupak iz svoje nadležnosti. Više o tome čitajte OVDE.

#6. Šta je bio povod rasprave o Srbiji u Evropskom parlamentu?

Evropski parlament održao je raspravu o izborima u Srbiji, a debata je završena bez zaključaka. Rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji trebalo bi da bude usvojena na plenarnoj sednici u februaru, piše NIN.

#7. Na Kosovu će se od 1. februara plaćati samo kojom valutom?

Centralna banka u Prištini saopštila je da je evro jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu na Kosovu i Metohiji, i da ta mera stupa na snagu 1. februara, piše Tanjug.
Finish

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano