CINS Info kviz

CINS Info kviz - 24. novembar 2023.

24. nov 2023.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Koje preduzeće je nakon jednomesečnog štrajka ponovo počelo da radi?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da je doneta odluka o prekidu obustave rada u JP Pošta Srbije, kao i da će se rad nastaviti od četvrtka, 23. novembra, prenosi N1.

#2. Šta je svojim svečanim muzičkim programom otvorio bend „Garavi Sokak“?

Banka Poštanska štedionica svečano je otvorila bankomat u Karavukovu, a u okviru upriličenog muzičkog programa nastupio je bend „Garavi Sokak“. Bankomat će biti dostupan građanima svakodnevno 24 sata, prenosi N1.

#3. Protiv kog bivšeg ministra je podneta krivična prijava zbog mogućih zloupotreba na konkursima?

Tužilaštvo za organizovani kriminal počelo je da postupa po krivičnoj prijavi Komiteta pravnika za ljudska prava protiv bivšeg ministra za brigu o porodici Ratka Dmitrovića, prenosi 021.rs. Ovo je usledilo nakon što je BIRN objavio da je mreža fantomskih organizacija lažirala izveštaje i izvlačila milione iz budžeta na javnim konkursima namenjen mladima, porodicama i ženama.

#4. Koja država je donirala Elektromreži Srbije 600.000 evra za izradu studije za priključenje novih obnovljivih izvora energije u sistem?

Elektromreža Srbije (EMS) i Kraljevina Španija potpisale su ugovor o donaciji vredan 600.000 evra za izradu Studije tehničke pomoći za energetsku tranziciju srpskog operatora prenosnog sistema, piše RTV.

#5. Protiv kog političara je prošle nedelje podignuta nova haška optužnica?

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj potvrdio je za Tanjug da je podignuta haška optužnica protiv njegovog oca, lidera radikala Vojislava Šešelja, kao i još četvoro funkcionera stranke – Miljana Damjanovića, Ljiljane i Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića, prenosi N1.

#6. Među vozilima kojima su ljudi dolazili na SNS miting „Srbija nade“ bio je i minibus opštine Medveđa, koji koristi Sportski savez iz tog mesta. Ipak, predsednik saveza tvrdi da su mladi sportisti tog dana bili na:

U dopisu Agenciji za sprečavanje korupcije, koji je potpisao predsednik Sportskog saveza Medveđa, stoji da je ovaj minubus tog dana vozio sportiste i radnike Sportskog saveza na festival najboljih filmova na španskom jeziku Španski metar, saznaje CINS.
Finish

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano