CINS Info kviz

CINS Info kviz #17 - 22.3.2024.

22. mar 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Na koju televiziju je prešao voditelj i autor emisije Veče sa Ivanom Ivanovićem?

Popularni voditelj Ivan Ivanović raskinuo je ugovor sa United Media i odlazi sa televizije Nova S na Blic TV, potvrdilo je Raskrikavanje.

#2. Čiji zet namerava da zgradu Generalštaba preuredi u stambeno-poslovni prostor sa luksuznim hotelom?

Firma Džareda Kušnera, zeta Donalda Trampa, planira da lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu srušena u NATO bombardovanju, pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova, piše RSE.

#3. Pored 16 srpskih dizajnera koja francuska modna kuća je napravila dve haljine inspirisane crtežima Angeline Aćimović, devojčice ubijene u Ribnikaru?

Na događaju kojim je obeležen početak rada Fondacije „Angelina“ priređena je izložba haljina koje su nastale po skicama i crtežima Angeline Aćimović, devojčice ubijene u Ribnikaru. Ove haljine izradilo je 16 srpskih dizajnera, a dve kreacije napravila je modna kuća  „Dior“. O događajima koji su obeležili 3. i 4. maj 2023. slušajte više u našem podkastu Tragovi.

#4. Točak sa autobusa na liniji 78 je otpao i udario dve žene od kojih je jedna preminula. Ovaj autobus je u vlasništvu koje kompanije?

Privatnog prevoznika „Banbus“, vlasnika autobusa sa kojeg je otpao točak – angažovao je GSP, između ostalog, i na liniji 78 od Banjice do Zemuna, piše Insajder.

#5. Prema navodima iz medija čovek koji je ubijen u zatvoru se tamo nalazio jer je...

Stanimir B. (74) bacio je 31. decembra 2020. godine petardu sa terase svog stana zbog čega je osuđen da plati kaznu od 30.000 dinara. Ipak, pošto je bio slabijeg materijalnog stanja i nije platio kaznu, ona mu je zamenjena zatvorskom. U zatvoru je ubijen 4. februara ove godine, navodi Nova.

#6. Aleksandar Vučić je optužio opoziciju da je tokom konstitutivne sednece iz Skupštine krala...

Vučić je čestitao Ani Brnabić izbor na funkciju predsednice Skupštine Srbije, ocenjujući da opozicija nikada neće doći na vlast ako se bude ponašala kao što je činila u sredu na konstitutivnoj sednici parlamenta, tvrdeći da su, kako navodi, pokrali toalet papir iz WC-a, javlja Nova.

#7. Zašto Tužilaštvo devet meseci nije donelo odluku u slučaju minibusa koji je prevozio pristalice SNS-a na miting Srbija nade?

Nakon CINS-ovog teksta o tome kako su se koristila vozila državnih institucija za prevoz pristalica SNS-a na miting Srbija nade, podneta je i jedna krivična prijava koja još uvek čeka na rešavanje. Razlog – policija već devet meseci ne odgovara na zahtev tužilaštva. O tome detaljnije čitajte OVDE.
Finish

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano