CINS Info kviz

CINS Info kviz #16 - 15.3.2024.

15. mar 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će se novi beogradski izbori održati kog datuma?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da će se, na njegovu molbu, novi izbori u Beogradu održati 2. juna, pisalo je Vreme.

#2. Predstavnici Srbije protiv nasilja i Nade potpisali su dogovor sa ProGlasom o slobodnim izborima. Jedan od uslova za slobodne i poštene izbore koji su postavili je i:

Predstavnici opozicije i inicijatori ProGlasa potpisali su sporazum o neophodnim izbornim uslovima za slobodne i poštene izbore. Jedan od tih uslova je i revizija biračkog spiska, preneo je N1.

#3. Čiju fotografiju je pet međunarodnih foto agencija povuklo izražavajući sumnju u njenu verodostojnost?

Pet međunarodnih foto agencija povuklo je fotografiju Kejt Midlton zbog zabrinutosti da je dorađena. Reč je o prvoj fotografiji Ketrin Midlton koju je Kensingtonska palata objavila od njene operacije abdomena u januaru. Pročitajte više na BBC Srbija.

#4. Oskara za najbolji film dobio je:

Film Openhajmer Kristofera Nolana osvojio je sedam Oskara na 96. dodeli nagrada Američke filmske akademije, među njima i onaj za najbolji film, preneo je Radio 021.

#5. U četvrtak, 14. marta, objavljen je prvi broj novog nedeljnika koji se zove:

Prvi broj nedeljnika Radar, novog političkog nedeljnika United media, našao se na kioscima 14. marta. Ovaj nedeljnik čine nekadašnji novinari NIN-a koji su ga početkom godine napustili. Pročitajte tekst na portalu N1.

#6. Vlada Srbije je donela odluku o obrazovanju Radne grupe za Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva 3. maja prošle godine. Do donošenja urbanističkog, arhitektonskog i građevinskog rešenja za Memorijalni centar, deo škole se:

Vlada Srbije donela je na zahtev porodica odluku Odluku o obrazovanju Radne grupe za Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva 3. maja prošle godine, kao i da deo škole u kojoj se desila tragedija neće biti korišćen za nastavu, izjavila je za portal N1 ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

#7. Zavod za zaštitu prirode je nakon analiza ustanovio da su zaštićene vrste potočnog raka i potočne pastrmke, nestali iz koje reke?

Nakon krivične prijave podnete protiv investitora male hidroelektrane Zvonce u selu Rakita, kod Pirota, Tužilaštvo je zatražilo veštačenje. Zavod za zaštitu prirode Srbije je za potrebe veštačenja izvršio analize na Rakitskoj reci i ustanovio da u jednom delu nekih zaštićenih vrsta više nema. Pročitajte našu priču o tome.
Finish

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dule markovic
dule markovic
15 mar 2024 19:43

HVALA!

Tagovi

Povezano