AktuelnoPolitičke partije

CHATvrtak: Izbori 2016: poglavlja 23 i 24 (ni)su tema

20. apr 2016.
Koalicija prEUgovor organizuje sedmi po redu CHATvrtak - neformalni dijalog stručne javnosti zainteresovane za sprovođenje politika iz oblasti pravosuđa i osnovnih prava (Poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (Poglavlje 24).

Koalicija prEUgovor vas poziva da prisustvujete CHATvrtku na temu kampanje za vanredne izbore u Srbiji. Neformalna panel diskusija će biti održana u biblioteci BCBP (Đure Jakšića 6/5), u četvrtak, 21. aprila 2016. godine, s početkom u 16 časova.

Na sedmom CHATvrtku će se diskutovati o tome:

– Koliko su političke stranke u predizbornom periodu zauzimale stavove prema pitanjima iz pristupnih poglavlja 23 i 24?
– Koliko je izborna kampanja bila u skladu sa načelima poglavlja 23 i 24, pogotovo u delu koji se odnosi na uticaj na medije i finansiranje političkih kampanja?
– Koliko su političke stranke tokom kampanje poštovale principe vladavine prava, za koje se načelno zalažu?

Govornici na sedmom CHATvrtku biće:

> Zlatko Minić, saradnik Transparentnosti Srbija (TS)
> Saša Đorđević, istraživač BCBP
> Gordana Grujičić, istraživačica Grupe 484
> Vladimir Kostić, zamenik glavnog urednika Centra za istraživačko novinarstvo (CINS)
> Predstavnik/ca Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Moderatorka: Sofija Mandić, pravnica-istraživačica BCBP

Diskusija će biti održana na srpskom jeziku, bez prevoda.

CHATvrtak se održava u skladu sa Četam haus pravilom – dozvoljeno je izveštavanje o sadržaju diskusije, ali bez citiranja učesnika diskusije. Nije dozvoljeno snimanje, ni video ni audio.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da potvrdite učešće najkasnije do četvrtka, 21. aprila u 15 časova slanjem mejla na adresu preugovor@gmail.com ili telefonskim pozivom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor zadržava pravo da primljenu prijavu odbije u nedostatku slobodnih mesta i u slučaju da delokrug rada institucije/organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva teme u okviru pomenutih pregovaračkih poglavlja.

CHATvrtak se organizuje u okviru projekta koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu (www.norveska.org.rs), kao i uz podršku Misije OEBS u Srbiji (www.osce.org/serbia) u okviru projekta „Podrška organizacijama civilnom društvu u praćenju reforme policije u Srbiji“.

Koaliciju prEUgovor čine:

Akcija protiv trgovine ljudima – ASTRA, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Više o aktivnostima prEUgovora možete saznati na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano