AktuelnoPolitičke partije

CHATvrtak: Izbori 2016: poglavlja 23 i 24 (ni)su tema

20. apr 2016.
Koalicija prEUgovor organizuje sedmi po redu CHATvrtak - neformalni dijalog stručne javnosti zainteresovane za sprovođenje politika iz oblasti pravosuđa i osnovnih prava (Poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (Poglavlje 24).

Koalicija prEUgovor vas poziva da prisustvujete CHATvrtku na temu kampanje za vanredne izbore u Srbiji. Neformalna panel diskusija će biti održana u biblioteci BCBP (Đure Jakšića 6/5), u četvrtak, 21. aprila 2016. godine, s početkom u 16 časova.

Na sedmom CHATvrtku će se diskutovati o tome:

– Koliko su političke stranke u predizbornom periodu zauzimale stavove prema pitanjima iz pristupnih poglavlja 23 i 24?
– Koliko je izborna kampanja bila u skladu sa načelima poglavlja 23 i 24, pogotovo u delu koji se odnosi na uticaj na medije i finansiranje političkih kampanja?
– Koliko su političke stranke tokom kampanje poštovale principe vladavine prava, za koje se načelno zalažu?

Govornici na sedmom CHATvrtku biće:

> Zlatko Minić, saradnik Transparentnosti Srbija (TS)
> Saša Đorđević, istraživač BCBP
> Gordana Grujičić, istraživačica Grupe 484
> Vladimir Kostić, zamenik glavnog urednika Centra za istraživačko novinarstvo (CINS)
> Predstavnik/ca Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Moderatorka: Sofija Mandić, pravnica-istraživačica BCBP

Diskusija će biti održana na srpskom jeziku, bez prevoda.

CHATvrtak se održava u skladu sa Četam haus pravilom – dozvoljeno je izveštavanje o sadržaju diskusije, ali bez citiranja učesnika diskusije. Nije dozvoljeno snimanje, ni video ni audio.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da potvrdite učešće najkasnije do četvrtka, 21. aprila u 15 časova slanjem mejla na adresu preugovor@gmail.com ili telefonskim pozivom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor zadržava pravo da primljenu prijavu odbije u nedostatku slobodnih mesta i u slučaju da delokrug rada institucije/organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva teme u okviru pomenutih pregovaračkih poglavlja.

CHATvrtak se organizuje u okviru projekta koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu (www.norveska.org.rs), kao i uz podršku Misije OEBS u Srbiji (www.osce.org/serbia) u okviru projekta „Podrška organizacijama civilnom društvu u praćenju reforme policije u Srbiji“.

Koaliciju prEUgovor čine:

Akcija protiv trgovine ljudima – ASTRA, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Više o aktivnostima prEUgovora možete saznati na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend