Aktuelno

Video igrica „Dobar, loš, korumpiran”: Namesti nabavku!

25. apr 2024.
Ako mislite da dobro radite pod pritiskom, probajte ovo! Naša video igrica „Dobar, loš, korumpiran” smešta vas u fotelju gradskog menadžera ili menadžerke, između tri vatre koje čine zahtevna gradonačelnica, gramzivi biznismeni i institucije koje bi trebalo da kontrolišu vaš rad.

Ukoliko duže pratite CINS, verovatno se sećate prve video igrice o javnim nabavkama, u kojoj je na zabavan i edukativan način prikazan sam tok različitih javnih nabavki uz ukazivanje na probleme u sistemu. Sada, šest godina kasnije, objavljujemo unapređenu i ažuriranu verziju koja je dostupna za besplatno igranje na našem sajtu.

Kao igrač, naći ćete se u ulozi gradskog menadžera ili menadžerke koja balansira između tri vatre. Igrica ima 13 nivoa (svi su inspirisani stvarnim slučajevima) i cilj je da dogurate što dalje.

Potrudite se da rešite etičke i zakonske izazove tako da ne izgubite posao, ali vodite računa o podršci biznismena i političkih saveznika. Naravno, pazite da vas ne uhvate sa rukama u medu!

Pokrenite video igricu klikom na ovaj link ili na baner ispod, a nakon igranja možete pozvati i svoje prijatelje da odigraju partiju, kako biste videli ko je uspešniji.

Srećno igranje!

Projekat „Spasavanje javnih resursa – Brod koji curi“ je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije u okviru programa MATRA.

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano