AktuelnoNagrade i druga priznanja

Troje novinara CINS-a nominovano za „Nagradu za istraživačko novinarstvo“

25. apr 2014.
Četvrtu godinu za redom tekstovi i prilozi novinara CINS-a ušli u kategoriju nominovanih radova za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Novinarka CINS-a Anđela Milivojević zajedno sa Vesnom Radojević iz TV Mreže nominovana je za nagradu u kategoriji elektronskih medija. Novinarke su uradile televizijski prilog o hiljadama prevarenih građana koji još uvek čekaju stanove u Filmskom gradu.

U kategoriji online medija CINS i ove godine ima dve nominacije. Naši novinari Dragana Pećo i Dino Jahić ušli su u uži izbor zbog istraživačke priče koja otkriva da funkcioneri, gradovi i institucije u Srbiji i BiH novcem poreskih obveznika kupuju beznačajne nagrade. Tekst Plaćena međunarodna priznanja za kićenje na domaćem terenu urađen je u saradnji sa novinarkom Jasnom Fetahović iz sarajevskog Centra za istraživačko novinarstvo.

Pored toga, Dino Jahić je nominovan i zbog samostalnog istraživanja Škole skandala: korupcija uništava obrazovni sistem na Balkanu. Članak razotkriva korupciju i varanje na državnim i privatnim fakultetima u Srbiji i BiH.

Ove godine na konkurs NUNS-a prijavilo se 39 novinara sa više od 50 tekstova i priloga. Pobednički radovi će biti objavljeni na svečanosti na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 8. maja u 19 časova.

Ostali nominovani novinari su:

Elektronski mediji:

1. Dragana Sotirovski – RTS dopisništvo Niš
2. Aleksandar Reljić – Radio Televizija Vojvodine

Štampani mediji:
1. Jelena Veljković – slobodni novinar
2. Nikola Lazić – Vranjske
3. Aleksandar Đorđević i Slobodan Georgijev – BIRN Srbija

Onlajn mediji:
1. Ana Novaković i Slobodan Georgijev – BIRN Srbija 

Autor:

Ostavi komentar

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tagovi

Povezano

Send this to a friend