AktuelnoNagrade i druga priznanja

Troje novinara CINS-a nominovano za „Nagradu za istraživačko novinarstvo“

25. apr 2014.
Četvrtu godinu za redom tekstovi i prilozi novinara CINS-a ušli u kategoriju nominovanih radova za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Novinarka CINS-a Anđela Milivojević zajedno sa Vesnom Radojević iz TV Mreže nominovana je za nagradu u kategoriji elektronskih medija. Novinarke su uradile televizijski prilog o hiljadama prevarenih građana koji još uvek čekaju stanove u Filmskom gradu.

U kategoriji online medija CINS i ove godine ima dve nominacije. Naši novinari Dragana Pećo i Dino Jahić ušli su u uži izbor zbog istraživačke priče koja otkriva da funkcioneri, gradovi i institucije u Srbiji i BiH novcem poreskih obveznika kupuju beznačajne nagrade. Tekst Plaćena međunarodna priznanja za kićenje na domaćem terenu urađen je u saradnji sa novinarkom Jasnom Fetahović iz sarajevskog Centra za istraživačko novinarstvo.

Pored toga, Dino Jahić je nominovan i zbog samostalnog istraživanja Škole skandala: korupcija uništava obrazovni sistem na Balkanu. Članak razotkriva korupciju i varanje na državnim i privatnim fakultetima u Srbiji i BiH.

Ove godine na konkurs NUNS-a prijavilo se 39 novinara sa više od 50 tekstova i priloga. Pobednički radovi će biti objavljeni na svečanosti na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 8. maja u 19 časova.

Ostali nominovani novinari su:

Elektronski mediji:

1. Dragana Sotirovski – RTS dopisništvo Niš
2. Aleksandar Reljić – Radio Televizija Vojvodine

Štampani mediji:
1. Jelena Veljković – slobodni novinar
2. Nikola Lazić – Vranjske
3. Aleksandar Đorđević i Slobodan Georgijev – BIRN Srbija

Onlajn mediji:
1. Ana Novaković i Slobodan Georgijev – BIRN Srbija 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano