AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarić o knjizi „Šarić“: neostrašćeno

25. feb 2015.
Iznoseći odbranu u Specijalnom sudu optuženi narko bos Darko Šarić u par navrata je spomenuo knjigu „Šarić“, Stevana Dojčinovića, urednika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS)

Iako je knjigu predstavio kao deo kampanje koja se vodi protiv njega, Šarić je rekao da autor nije bio ostrašćen kada je pisao.

„Pored sve ove propagande, da li ste vi ikada doživeli u svojoj sudskoj praksi da dok traje suđenje, ljudi izdaju knjigu o meni. Nije ni završeno ništa, a pisac je rešio da se dokazuje na tuđoj nevolji, da pomaže tužiocu. Doduše, nije bio ostrašćen kao novinari inače. Recite mi da li je to normalno? Videli ste kako se ta knjiga reklamira, kaže se da se slomio klan, da se švercovalo, kao da je to sve gotovo“, rekao je Šarić sudskom veću.

Šarić je negirao da je prisustvovao sastanku u Italiji koji je pomenut u knjizi, a na kome se navodno pravila kriminalna zavera.

„Tužilac se poziva na sastanak u Lavinju, to mu je najvažnije da bi osnažio svedočenje Nebojše Joksovića. Italijanska policija je njega pratla, a mene koji sam označen kao glavni organizator, tamo niko nije video. Krucijalni dokaz, i u onoj knjizi navode, je povratna karta iz Milana. Ja bih je voleo da mi je donesu – ako ima ta karta. Najbolje ja znam gde sam bio.“, rekao je Šarić.

Inače, autor knjige „Šarić“ je ovaj događaj opisao na osnovu podataka koje je dobio od italijanske policije.

Knjiga „Šarić“, u izdanju Samizdata b92 i Organized Crime and Corruption Project (OCCRP), opisuje kako su tekle kokainske operacije, kako se prao novac, nalazile veze u politici i policiji, kako su tekle istrage i šta tužilaštvo ima protiv Darka Šarića. Knjigu možete kupiti u većini knjižara u zemlji ili naručiti na sajtu izdavača.

 

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano