AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Promocija knjige na FON-u

01. nov 2014.
CINS
Urednik Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Stevan Dojčinović u četvrtak je gostovao na Fakultetu organizacionih nauka (FON) i studentima na predmetu Poslovno pravo prezentovao knjigu o organizovanom kriminalu: “Šarić – kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu”

Studenti su najviše bili zainteresovani da saznaju kako funkcioniše sistem pranja novca, čemu je posvećen jedan veliki deo knjige. Stevan je objasnio kako se “prljav“ novac ubacuje na bankovne račune, a zatim dalje plasira u privredu, zbog čega i na koji način se osnivaju i funkcionišu of-šor kompanije.


Najveći deo predavanja Stevan je studentima pričao o načinima koji se koriste da se prikrije vlasništvo nad kompanijama, kao i kako se novac plasira u privatizacije – koristeći primere iz knjige.


„Za studente su ovakva predavanja jako značajna usled činjenice da im približavaju probleme sa kojima se suočavaju na teorijskom nivou i kroz hipotetičke studije slučajeva,“ rekao je Đorđe Krivokapić, asistent na predmetu Poslovno pravo.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano