AktuelnoPriručnik za istraživačko novinarstvo

Priključi se istraživanju! Popuni upitnik! Oceni rad državnih institucija!

08. apr 2013.
Broj obraćanja građana Povereniku za informacije od javnog značaja porastao je za 25 odsto. Kakvo je vaše iskustvo sa slanjem zahteva za pristup informacijama od javnog značaja? Ukoliko ste u svojstvu građanina slali zahteve za pristup informacijama od javnog značaja, molimo Vas da odvojite malo vremena i odgovorite na naš upitnik koji možete pronaći OVDE.

Reč je o prvom sveobuhvatnom istraživanju na temu slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja u Srbiji. Istraživanjem su obuhvaćeni organi državne uprave, javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, kao i organizacije i pojedinci koji su tražioci informacija od javnog značaja.

Odgovori na postavljena pitanja će umnogome doprineti tačnom prikazu stanja i kvalitetu istraživanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama i šerujte naš upitnik kako bi ga video što veći broj građana:

Facebook: Traži Info

Twitter: @javne_info

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) i Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) pokrenuli su projekat Slobodan pristup informacijama: teorija i praksa.

Cilj projekta je analiza Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kao i njemu srodne zakone, ali i da uoči nedostatke i dobre prakse u primeni zakona radi izrade odgovarajućih preporuka za učinkovitiju primenu i poštovanje zakona.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano