AktuelnoPritisci na novinare

Pretnje novinarima moraju da prestanu

16. sep 2016.
Deo poslatog pretećeg pisma
 

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) poziva institucije Srbije da pronađu i kazne odgovorne za pretnje smrću predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću, programskom uredniku NDNV-a Dinku Gruhonjiću i njihovim porodicama.

„Treba vas sve pobiti po kratkom postupku“ i „plivaćete Dunavom uskoro“, navodi se u pismu prepunom uvreda u kome se traži i ostavka Sejdinovića, uz reči: „a mi vas već pratimo, kao i vaše porodice.“

U saopštenju NDNV-a se navodi da je u proteklim danima njihovo rukovodstvo na društvenim mrežama dobilo niz pretnji smrću i nasiljem. O tome je obavešteno Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, koje se do danas nije oglasilo.

Najnovije pretnje su na adresu NDNV-a stigle pismom naslovljenim na Nedima Sejdinovića, o čemu je NDNV obavestio policiju i javno tužilaštvo u Novom Sadu. Pismo je potpisano sa „Udruženje Mađara, Rusina, Srba i Slovaka“, a na poštanskom pečatu se vidi da je poslano iz Beograda.

Bez otkrivanja i sankcionisanja onih koji upućuju ovakve pretnje, neće biti ugrožena bezbednost samo novinara nego i svih građana Srbije.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano