AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Prebacivali Kineze u Grčku

06. jul 2009.
Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv deset osoba zbog krivičnog dela krijumčarenja ljudi preko graničnih prelaza Makedonije i Grčke

Optužnicom podignutom 30.juna, za krivično delo zločinačkog udruživanja i krijumčarenja ljudi, a okrivljeni su Srđan Veličković i Petar Savić iz Vranja, Dragan Jovanović iz Leskovca, Ljubisav Petrović, Zoran Ivanović, Nazim Mehmetia i Hazir Hasania iz Preševa, kineski državaljanin Zhang Jianmin, kao i Zhao Jianli i Fu Shaogen.

 

Oni se sumnjiče da su u periodu od 13.decembra 2008.godine do 26.marta 2009.godine organizovali ilegalno prebacivanje kineskih državljana od Beograda do Soluna u Grčkoj.

 

Grupa se tereti da je naplaćivala iznose od 1350 do 1500 evra kako bi preko Beograda, Panceva i drugih gradova Srbije, ilegalno prebacivala migrante do teritorije Republike Makedonije, s namerom njihovog daljeg prelaska u Grčku i druge zemlje Evropske Unije.

 

Kako navodi Agencija pres Vranje, policija je označila Srđana Veličkovića kao organizatora međunarodne kriminalne grupe koja je krijumčarila ljude na teritoriji Srbije.


Okružni sud u Beogradu treba da donese odluku povodom optužnice, a prema rečima Maje Kovačević Tomić, portparolke odeljenja za organizovani kriminal, konačno donošenje odluke ne treba očekivati pre avgusta. U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor, ali u Okružnom sudu nemaju informaciju da li će do donošenja odluke o optužnici ova grupa ostati pritvorena.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano