AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Prebacivali Kineze u Grčku

06. jul 2009.
Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv deset osoba zbog krivičnog dela krijumčarenja ljudi preko graničnih prelaza Makedonije i Grčke

Optužnicom podignutom 30.juna, za krivično delo zločinačkog udruživanja i krijumčarenja ljudi, a okrivljeni su Srđan Veličković i Petar Savić iz Vranja, Dragan Jovanović iz Leskovca, Ljubisav Petrović, Zoran Ivanović, Nazim Mehmetia i Hazir Hasania iz Preševa, kineski državaljanin Zhang Jianmin, kao i Zhao Jianli i Fu Shaogen.

 

Oni se sumnjiče da su u periodu od 13.decembra 2008.godine do 26.marta 2009.godine organizovali ilegalno prebacivanje kineskih državljana od Beograda do Soluna u Grčkoj.

 

Grupa se tereti da je naplaćivala iznose od 1350 do 1500 evra kako bi preko Beograda, Panceva i drugih gradova Srbije, ilegalno prebacivala migrante do teritorije Republike Makedonije, s namerom njihovog daljeg prelaska u Grčku i druge zemlje Evropske Unije.

 

Kako navodi Agencija pres Vranje, policija je označila Srđana Veličkovića kao organizatora međunarodne kriminalne grupe koja je krijumčarila ljude na teritoriji Srbije.


Okružni sud u Beogradu treba da donese odluku povodom optužnice, a prema rečima Maje Kovačević Tomić, portparolke odeljenja za organizovani kriminal, konačno donošenje odluke ne treba očekivati pre avgusta. U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor, ali u Okružnom sudu nemaju informaciju da li će do donošenja odluke o optužnici ova grupa ostati pritvorena.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend