MultimedijaVideoMedijski regulatori

Političari u zabavnom programu tokom izborne kampanje 2016. godine

29. avg 2019.
Pravilnik o obavezama pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje iz 2015. između ostalog je branio da se u zabavnom, dokumentarnom i igranom programu pojavljuju funkcioneri kao i istaknuti predstavnici sa izbornih lista. Izveštaj REM-a iz 2016. koji nikada nije objavljen, a do koga je CINS došao, pokazuje kako su televizije kršile odredbe Pravilnika i u zabavne emisije dovodile funkcionere sa izbornih lista.

CINS je objavio dugo skrivani izveštaj REM-a o medijskom izveštavanju tokom izborne kampanje 2016. godine, koji, između ostalog, pokazuje da su televizije sa nacionalnom frekvencijom u potpunosti bile u službi vladajuće Srpske napredne stranke, koja je na tim izborima odnela ubedljivu pobedu. Više o ovom izveštaju i najvažnijim nalazima pročitajte OVDE.

 

Realizovano u sklopu:

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano