AktuelnoLicnostProjektiŠarić

Optužnica potvrdila pisanje CINS–a

09. avg 2010.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv Darka Šarića i još osam lica zbog sumnje da su na razne načine „oprali” i ubacili u legalne tokove više od 20 miliona evra, saopštio je specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević

Osim Šarića, ovom optužnicom obuhvaćeno je i osam novih osoba: Nebojša Jestrović, Andrija Krvović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinko Vučetić, Dubravka Štrbić i Stevica Kostić.


Prema rečima tužioca, kriminalne aktivnosti ove grupe preduzimane su od 2008. do 2010. god. na području Beograda, Novog Sada, Pančeva, Subotice i Sremske Mitrovice. Reč je o takozvanom „prljavom” novcu koji je trebalo legalizovati i uvesti u regularan privredni i finansijski sistem, a taj postupak legalizacije bio je zadatak optuženih. U tu svrhu, osnovano je više of šor kompanija za transfer novca u Srbiju, kojim su kasnije kupovana poljoprivredna dobra, preduzeća i druga imovina, o čemu je CINS ranije pisao. Deo prljavog novca je u Srbiji polagan u kešu u „Metals banci” iz Novog Sada, na račune fizičkih lica, a koji je kasnije korišćen radi izdavanja bankarskih garancija u postupku privatizacije društvenih preduzeća. Radisavljević je naveo da su preduzeća u kojima je završio novac „Jedinstvo” iz Gajdobre, „Mladi Borac” iz Sente, „Putnik” i „Vojvodina” iz Novog Sada, „Mitrosrem” iz Sremske Mitrovice i „Palić” iz Subotice. 

Od devetoro optuženih u pritvoru je sedmoro. Darko Šarić i Zoran Ćopić su u bekstvu, pa će im suditi u odsustvu, a kazna za ovo krivično delo iznosi od 2-12 godina zatvora.

Specijalano tužilaštvo za organizovani krinimal podiglo je polovinom aprila optužnicu protiv Šarića i još 19 osoba osumnjičenih za krijumčarenje kokaina.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano