AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

Nova Škola istraživačkog novinarstva CINS-a

17. jan 2018.
Ilustracija: Đorđe Matić
Obuka će trajati od februara do maja 2018. godine. Zainteresovani studenti i novinari mogu da se prijave do ponoći 1. februara

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) poziva sve zainteresovane novinare i studente novinarstva da se prijave na Školu istraživačkog novinarstva, koja će trajati od februara do maja 2018. godine.

Škola je besplatna, a prethodno iskustvo u istraživačkom novinarstvu nije neophodno.

Obuka se sastoji iz tri segmenta:

1. Istraživački tim CINS-a će najpre izabranim učesnicima održati trening u Beogradu. Dvodnevni trening (druga polovina februara) obuhvatiće osnovne segmente rada istraživačkih novinara: osnove istraživačkog novinarstva, etički i profesionalni standardi, intervju i rad sa izvorima, pronalaženje informacija i izbor tema, napredna pretraga interneta, zahtevi za pristup informacijama itd. Kroz vežbe i praktične primere CINS-ov tim će prezentovati sve veštine i znanja neophodne za bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Prisustvo izabranih učesnika treningu je obavezno. Mogu da se prijave i novinari i studenti koji žive van Beograda, ali organizator neće moći da nadoknadi eventualne putne ili druge troškove.

2. Učesnici će posle treninga imati priliku da u saradnji sa novinarima CINS-a i uz njihovo mentorstvo rade na sopstvenim istraživanjima. Svi tekstovi koji budu završeni u skladu sa CINS-ovim standardima biće objavljeni na CINS-ovom sajtu.

3. Za polovinu aprila je predviđen još jedan dvodnevni trening u Beogradu, a prisustvo je takođe obavezno. Novinari će na njemu raditi pripreme za završavanje istraživanja i pisanje tekstova, njihovu prezentaciju i promociju, proveru činjenica, a trening će se baviti i rešavanjem svih pitanja koja se eventualno pojave tokom mentorstva i rada na istraživačkim pričama.

Konkurs je otvoren do ponoći 1. februara 2018, a CINS će o izboru kandidata javnost obavestiti na sajtu www.cins.rs, u roku od 7 dana nakon završetka konkursa. Zainteresovani se mogu prijaviti na adresu office@cins.rs tako što će poslati svoj CV i prijavni formular, sa subjektom mejla: “Prijava na školu istraživačkog novinarstva.Prijavni formular možete otvoriti ovde.

 

 

 

 

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SK
SK
12 feb 2018 14:06

Jeste li ih objavili?

Čekamo rezultate
Čekamo rezultate
08 feb 2018 14:28

Danas 🙂

Povezano

24. maj 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.
17. maj 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.
17. maj 2024.
Na ovogodišnjoj dodeli nagrada za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ novinari CINS-a nagrađeni su čak tri puta.
15. maj 2024.
Troje novinara CINS-a, Ivana Milosavljević, Teodora Ćurčić i Vladimir Kostić dobitnici su ovogodišnje nagrade za etičko novinarstvo (Ethical Journalism Awards).