Aktuelno

Milica Šarić na čelu CINS-a

03. avg 2022.
Milica Šarić; foto: Niken Riwu
Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije usvojio je na današnjoj sednici ostavku Branka Čečena na mesto upravitelja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, i na njegovo mesto imenovao Milicu Šarić, dosadašnju glavnu urednicu CINS-a.

Branko Čečen je na čelo CINS-a došao 2010. godine i u prethodnih 12 godina utemeljio je pouzdanu i respektabilnu redakciju, koja je za svoje istraživačke tekstove zaslužila brojne domaće i međunarodne nagrade.

S obzirom da su redakciju uvek činili uglavnom mladi novinari, Čečen je tokom mandata izveo na novinarski put brojne koleginice i kolege, koji su danas poznata i priznata novinarska imena.

Članovi Izvršnog odbora NUNS-a i zaposleni u Sekretarijatu našeg udruženja i CINS-u žele mu sreću u daljem radu, uvereni da će i na novom poslu istrajavati u poštovanju Kodeksa i novinarskih standarda.

Milica Šarić je do sada obavljala funkciju glavne urednice CINS-a i IO NUNS-a smatra da je ona logični izbor za naslednicu Branka Čečena, s obzirom da je i sama učestvovala u etabliranju CINS-a kao jednog od najpoznatijih i najpouzdanijih nezavisnih medija u Srbiji.

Nova upraviteljka se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a od oktobra 2018. je glavna i odgovorna urednica CINS-a. U 2017. godini dobila je EU nagradu za najbolju mladu istraživačku novinarku u Srbiji.

Deo je istraživačkog tima koji je iste godine osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i nagrade “Anthony Lewis” za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost.

3.08.2022.

NUNS i CINS

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano