AktuelnoNagrade i druga priznanja

Jeleni Obućini nagrada „Stanislav Staša Marinković“, nominacija i pohvale za CINS

08. jun 2021.
Redakcija CINS-a; foto: Oliver Bunić
Novinarka Newsmax Adria, Jelena Obućina, dobitnica je ovogodišnje nagrade „Stanislav Staša Marinković“ koju dodeljuje dnevni list Danas. U užem izboru za nagradu bila je i novinarka CINS-a Jovana Tomić, dok je cela redakcija pohvaljena zbog svojih istraživačkih priča.

Dnevni list Danas, povodom Dana lista 9. juna, dodelio je nagradu „Stanislav Staša Marinković“ urednici Newsmax adria Jeleni Obućini zbog svog originalnog autorskog pristupa u vođenju i uređivanju emisije Pregled dana.

U užem izboru za ovu nagradu, bila je i novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Jovana Tomić kao i redakcija KRIK-a, urednica RTS-a (sada Euronews-a) Svetlana Janićijević i urednik RTS-a Bojan Bosiljčić.

Pored toga, članovi žirija su posebno pohvalili istraživačke priče redakcija KRIK-a i CINS-a kao primer novinarske hrabrosti i istrajnosti bez kompromisa.

Žiri su činili Dragana Marinković (supruga Stanislava Staše Marinkovića), profesorka Fakulteta političkih nauka (FPN) Snježana Milivojević, urednici u Danasu Ivana Matijević i Aleksandar Milošević, novinar TV N1 Vojislav Stevanović, Rade Radovanović (predstavnik osnivača lista Danas) i glavni urednik Danasa Dragoljub Petrović.

Godišnja novinarska nagrada „Stanislav Staša Marinković“ dodeljuje se za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu. Nagradu su dodeljivale dnevne novine Borba, nakon nje Naša borba, a od 2000. dnevni list Danas.

Stanislav Staša Marinković bio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) od 1983. do 1985. godine.

Neki od ranijih dobitnika ove nagrade su i karikaturista Predrag Koraksić Koraks, satiričar i voditelj Zoran Kesić, redakcija N1 televizije, kao i kolumnista i književnik Svetislav Basara.

Danas je dodelio i godišnju nagradu „Nikola Burzan” za najboljeg novinara ovog lista koja je pripala novinarki političke rubrike Mariji Stojanović.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano