ProjektiSud i tužilaštvo

Demanti na tekst „U zatvor zbog reklame?“

19. apr 2010.
Centar za istraživačko novinarstvo je u ponedeljak, 19. aprila dobio pismenu napomenu od advokata Vladimira Jankovića u vezi sa sledećim delom teksta “U zatvor zbog reklame?“:

„Na pitanje zbog čega se Kragujevčani terete za organizovanje igara na sreću, Vladimir Janković, Đokićev advokat, odgovara: ‘To bih i ja voleo da znam. U zahtevu tužilaštva to nisam prepoznao’.”

U napomeni se navodi sledeće:

„Želeo bih da Vam ukažem da ja nikada nisam dao intervju za Vašu cenjenu kuću, te da sam sasvim suprotno, na poziv, odbio da dajem bilo kakve izjave za javnost u vezi slučaja g. Đorđa Đokića iz Kragujevca, čiji sam izabrani branilac, našavaši da to najpre nije u interesu odbrane i da je, kao i uvek, sudski postupak jedini okvir u kome se krivična stvar, može i ima raspraviti.

Ma koliko razumeo potrebu za nezavisnim i istraživačkim novinarstvom i ma koliko se slagao kako sa opštim principom koji zagovara nezavisno i istraživačko novinarstvo, tako i sa naporima novinara, kako u konkretnom tako i u drugim primerima, istovremeno Vas molim da poštujete moj stav i odluku da nikakve komentare za javnost nisam dao (pa ni citirani!) niti sam nameravao da dam niti želim da dam, u vezi sa slučajem g. Đokića, u potpunosti uveren u nezavisnost, nepristrasnost i rad Suda i pravosudnih organa Republike Srbije.

Ukoliko i kada bih se odlučio da dam javni komentar u vezi pomenutog ili nekog drugog slučaja, budite uvereni da bih isti dao u pisanoj formi i svojeručno potpisan, radi izbegavanja svake dileme šta i o čemu govorim.

Podržavajući Vaše napore usmerene u cilju istraživanja istine i objektivnog informisanja javosti, molim Vas da svoj stav, u vezi sa napred iznetim, korektno korigujete.“

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend