AktuelnoCINS-ova škola novinarstva

CINS traži strip crtače

11. avg 2016.
Foto: Mariano Espinoza (www.flickr.com)
  Centar za istraživačko novinarstvo Srbije traži jednog ili dva strip crtača koji će učestvovati na projektu „Priče o nasilju i diskriminaciji nad LGBTI osobama“.

O PROJEKTU


CINS želi da da glas LGBTI žrtvama diskriminacije i nasilja tako što će novinarskim sadržajem personifikovati slučajeve nasilja prema pripadnicima LGBTI zajednice na portalu Da se zna! , koji ukazuje na problem diskriminacije i nasilja nad LGBTI populacijom. Cilj je da se konkretnim slučajevima ovoj problematici da vidljivost (uključujći i to što se takvi slučajevi ne prijavljuju vlastima iz straha od posledica u nesenzibilisanom i netolerantnom okruženju) i da se ona približi javnosti da bi se javnost senzibilizirala. Priče će se takođe baviti i širim kontekstom ovog problema.

CINS će za portal “Da se zna!” proizvesti 12 priča u različitim formatima, uključujući predstavljanje slučajeva u formi stripa. Planirana su 2 takva rada.

 

ŠTA TRAŽIMO?


Dva predviđena stripa će upečatljivo predočiti realne priče za koje će materijal prikupiti i napisati CINS-ovi novinari. Strip crtač/i će sarađivati sa novinarima kako bi stripovi bili što efektniji i upečatljiviji. Tražimo ozbiljan prikaz ozbiljnih problema sa kojima se suočavaju LGBTI osobe.

O dužini stripova CINS-ov tim će se dogovoriti sa autorom/autorima.

Stripovi će biti objavljeni na portalu “Da se zna!” i aktivno promovisani na društvenim mrežama.

Planirano je da se stripovi rade u septembru 2016, a objavljuju u septembru i oktobru 2016. Ove rokove smo u obavezi da poštujemo.

Autor/i će dobiti novčanu nadoknadu od 54,500 RSD bruto za jedan strip (u ovaj iznos su uključeni obavezni porezi i doprinosi za angažman po ugovoru).

 

KAKO SE PRIJAVITI?


Pošaljite nam na office@cins.rs nekoliko radova koji vas najbolje predstavljaju i/ili za koje mislite da bi crtačkim stilom odgovarali potrebama ovog projekta.

Obavezno nam pošaljite i broj mobilnog telefona.

Ukoliko mislite da bi nam propratno pismo pomoglo da bolje shvatimo vaš rad – pošaljite ga.

Subject maila treba da bude: Prijava za konkurs – strip crtač

Rok za slanje radova: 23. avgust 2016.

O izboru crtača koji će raditi na projektu odlučuje tim CINS-a. Svi kandidati biće informisani e-mailom o ishodu konkursa.

Ako imate pitanja, pošaljite ih na office@cins.rs i odgovorićemo vam što pre.


O CINS-u


CINS je neprofitna organizacija koja funkcioniše kao onlajn medij koji je do sada objavio više od 150 istraživačkih i analitičkih priča i održao na desetine treninga iz istraživačkog novinarstva. Dobio je 6 nacionalnih godišnjih nagrada za istraživačko novinarstvo. Član je više profesionalnih mreža i udruženja.

CINS-ov novinarski tim čini 7 mladih ljudi – 6 novinara i glavni i odgovorni urednik. 

 


Projekat „Priče o nasilju i diskriminaciji nad LGBTI osobama“ podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano