CINS Info kviz

CINS Info kviz #22 - 26.4.2024.

25. apr 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.

Results

Čestitamo! 👏🏻👏🏻👏🏻 Ove nedelje ste bili vrlo dobro informisani. Nastavite da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!
Žao nam je, ove nedelje niste bili dovoljno dobro informisani. ☹️ Savetujemo da se informišete iz relevantnih izvora i profesionalnih medija. Novi kviz vas čeka sledećeg petka!

#1. Nakon obdukcije, Institut za sudsku medicinu u Beogradu ustanovio je da je brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić umro u zatvoru:

D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice D.I. je prema informacijama Instituta za sudsku medicinu u Beogradu umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, saznaje Radar.

#2. REM želi da iz svog pravilnika izbaci obavezu da televizije posvete petinu svog programa:

Obaveza televizija da petinu njihovog sadržaja čine dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički program izbačena je u nacrtu Pravilnika REM-a, koji je do petka na javnoj raspravi, piše Cenzolovka.

#3. Firma Kentkart, koja je bila zadužena za sistem naplate karata u Beogradu, tužila je Srbiju zbog ugrožavanja strane investicije i tražila odštetu i to:

Turska kompanija „Kentkart“, sa čijim ogrankom u Beogradu su gradske vlasti jednostrano raskinule ugovor o naplati karata u gradskom prevozu, nije tužila Grad, kako je rekao Aleksandar Šapić, već državu Srbiju, saznaje Nova. Šapić je izjavio da visina odštetnog zahteva iznosi 17 miliona evra.

#4. Nož koji je pronađen u rancu učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ je po informacijama iz istrage Višeg javnog tužilaštva u Beogradu:

Istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, utvrđeno je da nož koji je pronađen u rancu učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ nije njegov, već da mu je nož podmetnuo jedan od učenika, otkriva Danas. Više o masovnom ubistvu koje se desilo 3. maja u Ribnikaru slušajte u CINS-ovom podkast serijalu Tragovi.

#5. U četiri opštine na severu Kosova održan je referendum o smeni gradonačelnika. U kojoj opštini nije glasao nijedan stanovnik?

Inicijativa za smenu gradonačelnika u opštinama na severu Kosova je propala pošto na referendumu, prema preliminarnim podacima, nije glasalo potrebnih 50 odsto plus jedan upisan birač,. U Severnoj Mitrovici je prema podacima Centralne izborne komisije glasalo 111 osoba, u Leposaviću 124, Zubinom Potoku 18, a u Zvečanu nije glasao niko, piše VOA.

#6. Iz kog grada je prošle nedelje uklonjena bomba teška jednu tonu, zaostala od NATO bombardovanja?

Avio-bomba pronađena na gradilištu Naučno-tehnološkog parka u Nišu uništena je u kamenolomu koji se nalazi između sela Sopotnica i Kaletinac, na obroncima Suve planine, javlja N1.

#7. Vojislav Šešelj rekao je da ukoliko oni nemaju novca na računu da plate dugovanja, to će umesto njih platiti:

Televizije Pink i Hepi otpisale su Srpskoj radikalnoj stranci dug od ukupno oko 100 miliona dinara. Vojislav Šešelj kaže za CINS da ako novca bude na računu, oni plate dug. „Pošto nismo imali od čega da platimo, nek čekaju da im bog plati.Pročitajte našu novu istraživačku priču.
Finish

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

17. maj 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbji u proteklih sedam dana.
09. maj 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.
18. apr 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.
12. apr 2024.
Da li ste pratili vesti ove nedelje? Odigrajte naš kviz i saznajte koliko ste informisani o najbitnijim događajima u Srbiji u proteklih sedam dana.