Aktuelno

15 godina CINS-a: Najbolje tek dolazi

06. dec 2022.
Redakcija CINS-a; foto:CINS

Dragi čitaoče,

CINS danas slavi 15. rođendan. Kakvo putovanje!

Od ideje da budemo mesto na kom će se kolege i koleginice usavršavati, izrasli smo u ozbiljan istraživački medij koji pomera granice.

Iza nas su divne, ali i teške godine.

Godine u kojima smo se tražili, iznova i iznova, u kojima smo nagrađivani najvišim evropskim nagradama, ali i u kojima smo preživljavali najteže trenutke. Opstanak CINS-a je u više navrata bio doveden u pitanje. Nismo odustajali i prevazilazili smo izazove. Svaki put smo se ponovo podizali i nastavljali da rastemo. Svaka promena donela je nešto novo ─ novu energiju, novu odlučnost, nove pouke. Iz svakog ožiljka smo učili. Sposobnost da se prilagodimo promenama i izađemo još bolji postala je najveća snaga CINS-a. Danas ne čekamo da vidimo šta će biti sledeća promena, već je sami tražimo.

Bez obzira na pritiske koji dolaze od onih o kojima pišemo, mi nećemo odustati. Za nas novinarstvo nije samo posao, to je naša misija. CINS je mesto gde rastemo dok radimo ono što volimo. Zbog toga i opstajemo sve ove godine. Svesni smo da je to privilegija kakvu nemaju mnogi.

CINS čine ljudi posvećeni radu na pričama i na sebi, požrtvovani timski igrači.

Svakim danom dokazujemo da smo profesionalni i nezavisni u uređivačkim odlukama, i da je jedini interes koji sledimo interes javnosti za koju pišemo. Pišemo za tebe koji nas sve ove godine čitaš, slušaš i gledaš.

Sada je vreme da načinimo novi korak. U narednim godinama želimo da više razgovaramo sa tobom, da nas upoznaš, da čujemo šta je tebi važno i da zajedno radimo na tome da država u kojoj živimo bude bolje mesto za sve nas. Želimo da ti, dragi čitaoče, ne budeš samo ime na ekranu, već da budeš deo naše zajednice jer si nam važan.

 

Sa velikim poštovanjem i zahvalnošću,

Milica Šarić

direktorka CINS-a

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milka Zelić-Blans
Milka Zelić-Blans
11 dec 2022 11:39

Iskrene čestitke! Svaka čast za sve dosadašnje tekstove i profesionalan rad, bravo! Želim vama i nama još mnogo dobrih tekstova.
Srdačno, Milka Zelić

Povezano