AktuelnoO istraživačkom novinarstvuŽene i marginalizovane grupe

Moraš da budeš super žena: Iskustva i problemi sa kojima se suočavaju istraživačke novinarke

17. feb 2023.
Ilustracija: Ruben Cruces
Istraživački novinari i novinarke bave se otkrivanjem važnih činjenica koje neko želi da prikrije, pri čemu se neretko zameraju moćnim društvenim grupacijama, zbog čega istraživačko novinarstvo predstavlja najrizičniji vid novinarstva.

U tradicionalnim društvima, kao što su Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija, predrasude sa kojima se istraživačke novinarke suočavaju čini njihov posao još komplikovanijim i opasnijim. O (samo)percepciji položaja istraživačkih novinarki u ovim državama čitajte ovde.

 

Ovaj projekat je podržan od strane Ambasade Kanade kroz Kanadski fond za lokalne inicijative. Stavovi, zaključci i preporuke koji su nastali kao rezultat ovog projekta ne predstavljaju nužno stavove partnera koji podržava projekat, ili njihove vlade.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano