AktuelnoOtpad

Panel o izgradnji regionalne deponije u Novom Sadu

14. sep 2017.
Foto: Dragana Prica
Javna debata pod nazivom “Regionalna deponija u Novom Sadu: Rast zagađenja i birokratije” biće održana u petak, 22. septembra, u 12 časova, u Medija centru Vojvodine

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) organizuje panel o dugogodišnjem problemu sa kojim se suočavaju građani Novog Sada – odlaganju otpada i sporoj realizaciji izgradnje nove regionalne deponije. Posle višemesečnog istraživanja, CINS je o ovoj temi objavio istraživačku priču koju možete da pročitate na sledećem linku:


Regionalna deponija u Novom Sadu: Rast zagađenja i birokratije


Priča je nastala kao deo šireg projekta koji se bavi temama iz oblasti zaštite životne sredine, na kome CINS sarađuje sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.


Između ostalog, istraživanje je pokazalo da uprkos planovima da nova sanitarna deponija bude gotova 2014. godine, radovi na izgradnji još nisu počeli, a usvojeno je tek nekoliko dokumenata. U međuvremenu, smeće se odlaže na staru deponiju, što ima potencijalne negativne posledice po životnu sredinu i zdravlje ljudi. Prema procenama, Srbiji će za rešenje problema sa deponijama biti potrebno oko 918 miliona evra.


Na panelu će govoriti autorke istraživanja, predstavnici ekoloških udruženja, te pokrajinskih i republičkih institucija koje se bave zaštitom zdravlja i životne sredine. Panelisti će zajedno sa gostima pokušati da analiziraju uzroke problema i predlože potencijalna rešenja za unapređenje zaštite životne sredine u ovoj oblasti.

 

Učesnici na panelu biće:

Nataša Dragić
, Institut za javno zdravlje Vojvodine


Kristina Cvejanov
, predsednica udruženja „Asocijacija reciklera ambalažnog otpada


Igor Jezdimirović, predsednik udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine


Milica Stojanović
, novinarka CINS-a
 

 

Moderator: Dino Jahić, urednik CINS-a

 


Panel će biti održan 22. septembra, u 12 časova, u Medija centru Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano