22 Septembar 2016, 15:16

Komentari (1)

Napadači na Vazurino obezbeđenje se nagodili sa tužilaštvom

Veljko Belivuk, Darko Ristić i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potpisali su sporazume o priznanju krivice u slučaju napada ispred stadiona Partizana

Piše: Ivana Jeremić

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Veljku Belivuku i Darku Ristiću, navijačima Partizana kojima se sudi po ubrzanom postupku, danas je trebalo da se nastavi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Ipak, suđenje je odloženo jer su tužilac i optuženi početkom septembra potpisali sporazumna priznanja krivice.

Sud će o sporazumima odlučivati 28. septembra, a javnost neće moći da prisustvuje tom ročištu prema Zakonu o krivičnom postupku.

Podsetimo, Belivuku i Ristiću se sudi zbog sumnje da su Boži Kumburoviću naneli lake telesne povrede, a Ristiću i zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede Nebojši Petkoviću. Kumburović i Petković pripadnici su ličnog obezbeđenja Miloša Vazure, generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan.

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, koji je tada bio u društvu Belivuka i Ristića, nije se našao na optužnici.

U prvobitnom iznošenju odbrane optuženi su porekli da je u pitanju bio napad na Miloša Vazuru, već da je u pitanju lično razračunavanje.

Tokom suđenja povređeni Kumburović i Petković odbili su da se priključe krivičnom gonjenju.

Belivuk i Ristić su ranije osuđivani, o čemu je CINS već pisao.


Komentari (1)
Napiši komentar
svexy sexy
23 Septembar 2016, 01:23
kakav crni sporazum sa onakvim snimkom pokusaja ubistva???
Komunisticko (nikad reformisano pravosudje i tuzilastvo) jos jednom pokazuje svu uzalodnost svih diploma stancovanih po Kragujevcu, Pristini, Novom Sadu i Beogradu. Nijedna normalna presuda koja bi mogla da sluzi na cast bilo kome u Srbiji nije doneta posle 1945-te a kako stvari stoje nece ni biti u narednih 100 godina. Zato i vadim dete odavde cim pre


Ime i prezime

Komentar
Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite