25 Oktobar 2018, 15:00

Komentari (2)

CINS panel: Istina o 24 slučaja

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) vas poziva na panel diskusiju Istina o 24 slučaja“ 29. oktobra u velikoj sali Centra za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) od 11 do 13 časova

CINS

CINS će na panelu objaviti rezultate višemesečnog istraživanja slučajeva u javnosti označenih kao „24 sporna slučaja”.

 

Iako su građani, ali i političari, isticali značaj ovih slučajeva, u javnosti je nakon formiranja Radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova i dolaska na vlast Srpske napredne stranke stvorena ideja da su ovi slučajevi rešeni. Novinari CINS-a proverili su da li su ove tvrdnje zaista tačne.

Detaljnom analizom dokumentacije i razgovorima sa relevantnim izvorima otkrivamo na koji način su ovi slučajevi istraživani, šta su bili problemi, ali i na koji način su procesuirani. 


Pored podataka do kojih je CINS došao, javnosti će biti predstavljena i interaktivna platforma „24 slučaja” na kojoj će čitaoci moći da nađu sve informacije o slučajevima, istraživačke priče, kao i jedinstvenu bazu dokumenata. Platforma „24 slučaja” omogućava javnosti da se na jednom mestu informiše o slučajevima od samog nastanka problema do epiloga, i biće dostupna javnosti od dana panela.Nakon predstavljanja platforme, o nalazima istraživanja razgovaraćemo sa relevantnim sagovornicima i gostima.

 

Učešće su do sada potvrdili:


Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije


Siniša Janković, nekadašnji član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 slučaja


Ivan Zlatić, nekadašnji sekretar Saveta za borbu protiv korupcije


Zoran Gočević, nekadašnji predsednik Samostalnog sindikata fabrike Srbolek


Zdravko Deurić, nekadašnji direktor fabrike Jugoremedija

 

 

Moderator: Anđela Milivojević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije

 

 


Komentari (2)
Napiši komentar
Aca Acić
07 Januar 2019, 22:07
Siniša Janković, nekadašnji član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 slučaja. Gde ste našli ovog lika iz Pančeva, koji je on relevatni sagovornik on je deo tog sistema. njega treba da ispitaju šta je sve on uradio za sebe i druge. E moj Jankoviću treba tebe na poligraf da stave.
Pera Petrović
30 Oktobar 2018, 08:30
Čega 24 slučaja??? Ne vidim u uvodnom delu o čemu se radi


Ime i prezime

Komentar
Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite