ProjektiSud i tužilaštvo

Demanti na tekst „U zatvor zbog reklame?“

19. apr 2010.
Centar za istraživačko novinarstvo je u ponedeljak, 19. aprila dobio pismenu napomenu od advokata Vladimira Jankovića u vezi sa sledećim delom teksta “U zatvor zbog reklame?“:

„Na pitanje zbog čega se Kragujevčani terete za organizovanje igara na sreću, Vladimir Janković, Đokićev advokat, odgovara: ‘To bih i ja voleo da znam. U zahtevu tužilaštva to nisam prepoznao’.”

U napomeni se navodi sledeće:

„Želeo bih da Vam ukažem da ja nikada nisam dao intervju za Vašu cenjenu kuću, te da sam sasvim suprotno, na poziv, odbio da dajem bilo kakve izjave za javnost u vezi slučaja g. Đorđa Đokića iz Kragujevca, čiji sam izabrani branilac, našavaši da to najpre nije u interesu odbrane i da je, kao i uvek, sudski postupak jedini okvir u kome se krivična stvar, može i ima raspraviti.

Ma koliko razumeo potrebu za nezavisnim i istraživačkim novinarstvom i ma koliko se slagao kako sa opštim principom koji zagovara nezavisno i istraživačko novinarstvo, tako i sa naporima novinara, kako u konkretnom tako i u drugim primerima, istovremeno Vas molim da poštujete moj stav i odluku da nikakve komentare za javnost nisam dao (pa ni citirani!) niti sam nameravao da dam niti želim da dam, u vezi sa slučajem g. Đokića, u potpunosti uveren u nezavisnost, nepristrasnost i rad Suda i pravosudnih organa Republike Srbije.

Ukoliko i kada bih se odlučio da dam javni komentar u vezi pomenutog ili nekog drugog slučaja, budite uvereni da bih isti dao u pisanoj formi i svojeručno potpisan, radi izbegavanja svake dileme šta i o čemu govorim.

Podržavajući Vaše napore usmerene u cilju istraživanja istine i objektivnog informisanja javosti, molim Vas da svoj stav, u vezi sa napred iznetim, korektno korigujete.“

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano